Regio Limburg

Als vrijwilliger leer je zelf ook

 

Een  IT-bedrijf vindt het belangrijk dat zijn medewerkers hun horizon verruimen, en moedigt ze daarom zijn aan om TIJDENS de werkuren voor een beperkt aantal uren vrijwilligerwerk te doen. Getuigt één van hun vrijwilligers:

Ik merk bij mezelf dat ik al veel geleerd heb hoe ik manieren kan zoeken om iets uit te leggen. Ik haal er ook echt veel energie uit, en deze begeleiding op woensdagnamiddag breekt letterlijk mijn dagdagelijkse werkweek en zorgt voor een leuke afwisseling.
Ik begeleid twee kinderen, het ene kind heeft het moeilijk met dictees; het andere kind pikt heel snel de nieuwe materie op en leert ook meteen uit zijn fouten. Ook op vlak van lezen blijft hij enkel maar vooruitgang maken. Bij F. zitten de fouten eerder in het verkeerd interpreteren van opgaven tijdens toetsen maar hij doet het al heel goed.