Regio Limburg

Dankbaarheid

JoseeTot een jaar of twee geleden was Auxilia Limburg eigenlijk alleen aanwezig in het Noorden van de provincie, dank zij de inzet van Wim Peters (onlangs regio-coördinator geworden). Tot Josée Machiels regio-assistent Midden en Zuid-Limburg werd. De aanvragen van leerlingen, en de aanmeldingen van kandidaat-vrijwilligers zijn niet meer bij te houden.

Josée is master (de vroegere) licentiaat Germaanse talen, en was heel haar leven actief in verschillende functies in het onderwijs. Zij koos voor Auxilia toen ze met pensioen ging om – zoals zoveel gepensioneerden – zich nuttig te maken en haar tijd zinvol in te vullen. Zegt Josée: “Ik wilde op die manier de kennis en vaardigheden, hopelijk ook wat wijsheid, die ik opgedaan had in mijn professioneel leven verder inzetten. Auxilia heeft mijn verwachtingen meer dan een klein beetje ingevuld. Meer dan ooit kom ik in contact met allerlei mensen, met een wereld waar ik vroeger toch te weinig besef van had, met moeilijkheden en kansen. Ik ben heel gelukkig met deze keuze. Als regio-assistent doe ik de intakegesprekken met nieuwe kandidaat-vrijwilligers, en de intakegesprekken met nieuwe aanvragers. Elke huiswerkbegeleiding volgen we op en we leven mee met succes en tegenslag. Boeiend!”

Het enthousiasme van Wim en Josée werkt aanstekelijk. Als vrijwilliger-begeleider sluit ik mij volledig aan bij Josée.  Auxilia vraagt een duidelijk engagement van zijn vrijwilligers, maar geeft er heel veel voor terug: nieuwe ervaringen met nieuwe mensen, vriendschap, dankbaarheid, zingeving.

Mieke