Regio Limburg

Een tevreden vrijwilligster blikt terug

De ouders van Ahmed en Mustafa willen de samenwerking verder zetten. De familie is nu wel voor bijna 2 maanden naar Marokko. Jammer voor de Nederlandse taal natuurlijk. Ahmed heeft huiswerk mee. Iedere dag een blad lezen in een boek. De hele vakantie en ook met papa lezen. Maar we doen voort. Ik heb het zeer graag gedaan.

En hoe het ging dit jaar? Na mijn eerste bezoek heeft Mustafa al een boon voor mij, een lief manneke maar ik kom voor zijn broer. Mama brengt iedere keer die lekkere zoete muntthee en dan  beginnen we te lezen, samen lezen, een kaartspel. Daarna weer even lezen. Daarna rekenen. De getallenrij. Spitskaarten, getalbeelden, sprong van 2,5,… Ik heb een deja vu. Zo vaak gedaan met mijn eigen jongens en nu opnieuw met evenveel geduld. Ik doe dit graag! Na enkele weken komt de vraag om ook broer bij te werken. Vooral schoolse taal, rekentaak en vooral nieuwe woorden, begrippen…. En ja, ik zie de broers vooruitgaan, ze kijken uit naar mij, naar die grote tas die ik meeneem en ze zijn iedere keer benieuwd wat er in zit. Eerst Ahmed, eerste leerjaar, dan Mustafa, derde kleuterklas en dan… Yes, samen halli galli, Uno, slangen en ladders, memory, lotto spelen. Of met de lego bouwen, met de playmobile spelen. We hebben eigenlijk veel al spelend geleerd en ik heb er van genoten.