Regio Limburg

Getuigenis van een vrijwilliger

Na 22 jaar in hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt werd ik samen met 4 anderen bedankt voor de samenwerking wegens… reorganisatie en economische redenen. Mijn eerste huiswerkbegeleiding was bij een jongen van het 3de leerjaar en was geen succes. In het begin ging het redelijk goed. De ouders en grootouders waren meestal thuis, afspraak was kort na het middageten het huiswerk doen zodat de leerling een vrije woensdagnamiddag kon hebben.

Soms ging het goed maar meestal was het roepen en tieren en gooien met vanalles omdat het kind geen zin had of omdat de juf of kinderen in de klas iets hadden gezegd of omdat hij frikandellen wou eten ipv sandwiches of omdat hij sandwiches wou ipv boterhammen…hij moest meestal nog eten of lag half op de tafel bij het huiswerk te eten…Ik dacht waar ben ik aan begonnen, dit is niks voor mij.

Ondertussen had ik ook een gezin met 4 kinderen in Overpelt, lieve kinderen die meestal wel hun best doen om in de periode dat ik daar ben hun huiswerk en oefeningen te doen. Dat is fijn om te doen, je ziet dat je een ondersteuning bent voor de mama, die het druk heeft, de kinderen vinden het ook fijn dat ze geholpen worden bij hun taken en ze zijn beleefd.  Zodra ik stop met mijn auto, staat er al eentje in de deur hallo Hilda te roepen, ze gaan 2 per 2 aan tafel zitten en beginnen eraan, meestal helpt de mama de kleinsten.

In Lommel aan de school t Kla4tje, begeleiden we met meerdere vrijwilligers de huiswerkklas. Ik heb daar meestal 2 kinderen die in het eerste leerjaar zitten. Het meisje werkt meestal goed mee, met de jongen is het moeilijker omdat hij alleen wil doen wat in de agenda staat. De kinderen zijn van Marokkaanse origine en ik vind het belangrijk dat ze meekunnen in de klas maar vooral dat ze goed Nederlands leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *