Regio Limburg

Je kan het paard naar de rivier brengen, maar je kan het niet verplichten te drinken.

Als vrijwilliger moet je soms ook erkennen dat je weinig kan doen. Twee getuigenissen:

“Ik ondervind bij H. heel weinig gemotiveerdheid. De vorige keer heeft ze 15 minuten tijd verloren door zich te moeien aan de buitendeur bij een man die aardbeien kwam leveren. Nochtans was de moeder ermee bezig. Nu vandaag heeft de moeder de les van H. afgebeld. Ze weet niet of H. nog tijd wil vrijmaken om hulp bij leervakken te krijgen. Nochtans heb ik gemerkt dat ze geen staartdelingen of vermenigvuldigingen met 2 of 3 cijfers aankan”.

En een begeleider van een jonge Afghaanse vluchteling getuigt: “We hebben alles geprobeerd om A. te overtuigen beter Nederlands te leren schrijven. Vorige week heb ik de voordelen om met Filip samen te werken, voor een zoveelste keer, nog eens extra in de verf gezet. Ik heb hem een week bedenktijd gegeven. Gisteren liet hij mij weten dat hij niet gemotiveerd is om aan zijn Nederlands te werken en de samenwerking wil stopzetten.

Zelf ben ik enorm enthousiast over Auxilia en vind ik het een unieke kans voor o.a. anderstaligen om hier gebruik van te maken. Héél veel dank voor jullie geduld en inspanningen!”