Regio Limburg

Proficiat voor de Afghaanse N. en haar begeleider Y.

N. vroeg in 2012 via de school hulp aan Auxilia. Zij is intelligent en super gemotiveerd, maar heeft het moeilijk met schooltaal. Onze vrijwilliger Y besluit haar te helpen. Naast de vooral wetenschappelijke vakken helpt hij haar om thuis te raken in onze maatschappij. N rondt de richting wetenschappen succesvol af, volgt een opleiding tandtechniek en start binnenkort haar stage. Ongelooflijk knap ! Vrijwilliger Y is zelf ontzettend dankbaar voor de kennismaking met een andere cultuur en godsdienst.

In het verslag van enkele jaren geleden lezen we:

De begeleiding van N. verloopt met ups en downs, zoals bij gewone studenten ook het geval is. In het begin van het  trimester ging het een beetje moeilijk gezien de problemen met de overkomst van haar broer. Op dit ogenblik gaat het weer goed. De punten zijn behoorlijk. En zij werkt enkele uren bij traiteur P., volgt tennisles. In de school wordt zij mondiger, wat af en toe tot conflicten leidt met de leerkrachten. Ik probeer dit in juiste banen te leiden. Er is nu de normale zenuwachtigheid in aanloop naar de examens en de afspraken met de school.

Onze bijeenkomsten gaan 1 of 2 maal per week door op vraag van haar. Onze verstandhouding is zeer goed en wij leren elkaars cultuur beter kennen.

Wij bezorgen haar ook de dagbladen en tijdschriften om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in deze gecomplexeerde wereld.