Regio Limburg

Vrijwilliger moet soms op zijn strepen staan

Sommige leerlingen proberen misbruik te maken van onze hulp. Getuigt een vrijwilliger:  “Vorige week stuurt Carlos me de vraag of ik dringend zijn eindwerk wil nakijken.
Ik ontvang even later volgend berichtje:  “Ik heb 2 haiku’s nodig voor morgen examen”.
Ik heb hem geantwoord dat ik dat niet wou doen. Ten eerste omdat ik geen taken maak in de plaats van studenten maar enkel help of begeleid. Ten tweede dat ik een vrijwilliger ben en geen 24 uren per dag beschikbaar ben en dat ik wil afspraken maken.
Misschien een beetje cru maar ik was boos. Zijn zus heeft ook al zo vaak geprobeerd om mij werk mee naar huis te geven, want “ik ben gepensioneerd en heb dus tijd”. Wat vinden jullie hiervan? Geneer je niet om klaar en duidelijk je opvattingen te geven.